Miért fontos a gyerekek számára a digitális készségek fejlesztése?

Napjainkban alig akad olyan munkahely, ahol ne lenne szükség a munkavégzéshez digitális eszközök használatára. Az informatikai affinitás, a digitális írástudás ma már alapkészségeknek számítanak.

Egyre fontosabb, hogy gyerekeink már kisiskolás korban elsajátítsák a digitális alapkészségeket, hiszen ez teszi lehetővé, hogy mind a hétköznapok során, mind munkavállalóként a lehető legjobban kihasználják digitálizált világunk előnyeit.

A Digitális Témahét során a pedagógusok és a diákok egyaránt betekintést nyerhettek abba, hogy a mindennapos oktatás folyamatába milyen kreatív, játékos, mindenki által elsajátítható módon épülhet be a digitalizáció, az internet alapú technológiák használata.

A Témahét során kipróbálhatják tanárok és diákok mindazok a digitális taneszközöket, valamint tankönyv és tartalomfüggetlen digitális fejlesztő játékokat, melyek fejlesztik a iskolások gondolkodását.

Különböző kidolgozott projektek segítségével megmutattuk, hogyan fordíthatók mindezek az élményszerű tanulás-tanítás folyamat támogatására, akár a hagyományos taneszközök használatával kombinálva a csoportos munka különböző változatainak alkalmazásával.

Köszönjük, hogy az előző években motiválta gyermeke iskoláját, pedagógusait, hogy vegyenek részt a Digitális Témahéten, mely minden évben nagy siker. 

2022-ben még több kezdeményezést várunk! Jövőre ismét lesz Digitális Témahét!

Amennyiben kíváncsi arra, hogyan lehet az oktatást modernizálni a diákok digitális kompetenciájának egyidejű fejlesztésével, a Tudásbázis tartalmai között talál szülőként is hasznosítható anyagokat.