Da Vinci Kids Különdíj - Digitális Témahét 2022

2022. március 18.

A Da Vinci Kids ismeretterjesztő tartalmainak használatával bővíthető a pedagógus eszköztára! 

A Digitális Témahét 2022 program keretében a Da Vinci Media GmbH különdíjra hirdet azon csatlakozó általános iskolák, és pedagógusaik számára, akik szabadon választott Da Vinci videók vagy játékok  felhasználására épülő pedagógiai projekteket vagy digitális pedagógiai gyakorlatot valósítanak meg.

A pályázat elkészítéséhez minden résztvevő segítségül kapja a Da Vinci Kids Iskolai osztálycsomagot 2 hónapos díjtalan hozzáféréssel a projektben résztvevő osztály(ok) és pedagógusai számára.

Da Vinci Kids: Mókás tanulás – Alkalmazások a Google PlayenAz okos-alkalmazás tartalmai mellett a csomag részét képezi az osztálytermi kivetítésre is alkalmas videótár és a Da Vinci Kids Tantervi katalógus, mely sorvezetőként szolgál az egyes műsorok és szaktárgyak összekapcsolásához. A Da Vinci Kids a természettudományos tartalomkínálat mellett a művészeti tárgyakhoz is hasznos kiegészítést nyújt, emellett célzottan fejleszti a gyerekek 21. századi kompetenciáit is.

Pályázati kategóriák:

1. A legaktívabb intézmény különdíj azon általános iskolák számára, amelyek a legtöbb tanuló bevonásával valósítanak meg Da Vinci Kids mozgóképes tartalmakat felhasználó intézményi projektet.
2. A legkreatívabb pedagógus különdíj azon általános iskolában tanító pedagógusok számára, akik a kreatív módon használnak fel Da Vinci Kids mozgóképes tartalmakat projektjük vagy digitális pedagógiai gyakorlatuk megvalósítása során.

A különdíjban részesülők egy egész évre szóló, 300 fős Da Vinci Kids Iskolai csomag előfizetést nyernek, melynek segítségével egyedülálló, a NAT alaptantervvel összehangolt oktatási, videós tartalmakkal színesíthetik az általános iskolai tanórát vagy akár a nem jelenléti oktatást. A díj tartalmaz egy akkreditált, Hogyan tanítsunk sikeresen videós tartalmakkal című, 30 kreditpontos képzést is a Neteducatio jóvoltából.

A Da Vinci Kids iskolai csomag oktatási tartalmairól:

Az iskolai csomag oktatási tartalmai a következő általános iskolai tantárgyakat fedik le: Digitális kultúra, Ének-zene, Etika, Magyar nyelv és irodalom, Matematika, Természettudomány és földrajz − környezetismeret, természettudomány, biológia, kémia, fizika, földrajz, Technika és tervezés, Történelem és állampolgári ismeretek, Testnevelés.

A Da Vinci Kids osztálytermi videóválogatásában az alábbi sorozatok és kapcsolt tantárgyi témakörök jelennek meg: 

  • Addison (Környezetismeret, Technika, tervezés, Etika) 
  • A net világa (Digitális kultúra, állampolgári ismeretek)
  • Igazi zsenik (Természettudomány, Biológia, Fizika, Kémia) 
  • Ki lakik itt (Földrajz) 
  • MathExplosion (Matematika) 
  • Tinifőnök (Környezetismeret, Állampolgári ismeretek) 
  • Törivadászok (Környezet,Történelem) 
  • Ikerdokik bevetésen (Környezetismeret, Természetismeret, Biológia) 
  • Science Max (Természettudományok, Matematika, Fizika) 
  • Keress Rá (Számítástechnika, Internetbiztonság)

A videóknál nyelvválasztásra is van lehetőség, így idegen nyelvek oktatásában, valamint egyes tantárgyak idegen nyelvű oktatásánál is számtalan lehetőség adott.

Praktikus információk:

A Da Vinci Kids Iskolai osztálycsomagra 2022. március 22-től itt lehet regisztrálni: https://get.davincikids.tv/dth2022/ 
A Da Vinci Kids osztálytermi kivetítésre alkalmas videóválogatása a regisztrációt követően itt érhető el: https://get.davincikids.tv/osztalyterem/
A Da Vinci Kids Tantervi katalógus elérhetősége: Tantervi katalógus
A Keress Rá sorozat mintaóravázlatai és pályázati háttéranyagok itt érhetők el: Pályázati háttéranyagok

Az elbírálás feltételei:

  • A pályázatokon való részvétel a Digitális Témahét oldalán való regisztrációhoz kötött. A regisztráció hiánya automatikus kizárást jelent a pályázatból! A pályázatok beadásával a pályázó a különdíjakra is automatikusan pályázik.
  • A pályázatot benyújtó pedagógus regisztrált a https://get.davincikids.tv/dth2022 oldalon.
  • A projekt vagy digitális pedagógiai gyakorlat nyilvános dokumentációjában, illetve a beadandó pályázati dokumentációban megjelennek a tanulók által leírt reflexiók a Da Vinci Kids app-ban megtalálható videó- és játéktárral kapcsolatban.
  • A Da Vinci különdíj pályázat kiemelt elbírálási szempontja: a Da Vinci Kids mozgóképes tartalmainak tanítási-tanulási folyamatba való minél hatékonyabb és innovatívabb beépítése, és a megvalósuló projekt részeként a tantárgyakhoz kapcsolt videós tartalmakra épülő óravázlat kidolgozása.

A pályázatok benyújtási határideje egységesen: 2022. április 25.

Pályázat benyújtása:

Pályázati űrlap projekteket megvalósító intézmények számára
Pályázati űrlap projekteket megvalósító pedagógusok számára
Pályázati űrlap digitális pedagógiai gyakorlatokat megvalósító pedagógusok számára

A pályázat benyújtásához szükséges letölthető sablonok:

Projekttervsablon
Digitális pedagógiai  gyakorlat sablon